Wepu njehie n’okpuru na Microsoft Okwu

Pin
Send
Share
Send

Editorzọ edetu ederede ederede kachasị ewu ewu bụ MS Word nwere ngwaọrụ arụpụtara maka ịdepụta mkpoputa. Yabụ, ọ bụrụ na agbanyere AutoCorrect, a ga-emezi ụfọdụ njehie na typos na akpaghị aka. Ọ bụrụ na mmemme ahụ achọpụta mmejọ na otu okwu, ma ọ bụdị amaghị ya ma ọlị, ọ na-akọwapụta okwu a (okwu, nkebi ahịrịokwu) na eriri uhie.

Ihe nkuzi: Ndozi okwu na Okwu

Mara: Okwu n’etuputakwa okwu ndi edere na asusu ozo na abughi asusu nke ndi n’enye nsogbu.

Dika ighota, achoro ihe ndia nile di n’ime akwukwo a choro iji gosi onye oru a njehie omumu na asusu, na otutu ihe nke a na enyere aka otutu. Agbanyeghị, dị ka m kwuru n’elu, mmemme na-emesikwa okwu ndị amaghi ama ike. Ọ bụrụ n ’ịchọghị ịhụ“ isi ihe ”ndị a na akwụkwọ a gị na ha na-arụ ọrụ, ị ga-enwe mmasị na ntụziaka anyị banyere otu esi ewepụ nkọpụta nke njehie dị na Okwu.

Gbanyụọ gosi n’ime akwụkwọ a

1. Mepee menu “Faịlụ”site na ịpị bọtịnụ aka ekpe dị na elu nke ogwe njikwa dị na Okwu 2012 - 2016, ma ọ bụ site na ịpị bọtịnụ ahụ “MS Office”ma ọ bụrụ na iji usoro ihe omume mbụ ahụ.

2. Mepee ngalaba “Nhọrọ” (na mbụ “Nhọrọ Okwu”).

3. Họrọ nkebi na windo mepere Kpọpụta “.

4. Chọta ngalaba ahụ “Wezụga faịlụ” ma lelee ebe ozo “Zoo… njehie na akwụkwọ a”.

5. Mgbe ị mechiri windo “Nhọrọ”gaghị ahụ ihe na-acha uhie uhie na-egosi n'okpuru akwụkwọ ederede a.

Tinye okwu n’edemede n’okwu ọkọwa

Ọtụtụ mgbe, mgbe Okwu ahụ amaghị otu mkpụrụ okwu, na-emesi ya ike, mmemme ahụ na-enyekwa nhọrọ mmezi, enwere ike ịhụ ya mgbe ịpịiri aka na okwu edepụtara. Ọ bụrụ na nhọrọ ndị dị na ebe ahụ ekwekọghị gị, mana ị ji n'aka na mkpụrụokwu ziri ezi, ma ọ bụ na ịchọghị idozi ya, ị nwere ike wepu akara uhie site na ịgbakwunye okwu ahụ na akwụkwọ ọkọwa okwu Okwu ma ọ bụ site na nlele.

1. Pịa aka nri na akara n'okpuru.

2. N'ime menu gosipụtara, họrọ iwu achọrọ: “Mechie” ma obu “Tinye na Dictionary”.

3. Ihe gosiputara n'okpuru ga-apụ n'anya. Tinyegharịa usoro ma ọ dị mkpa. 1-2 ma n’okwu ndị ọzọ.

Mara: Ọ bụrụ na ị na-arụkarị ọrụ na ngwugwu nke MS Office, gbakwunye okwu a na-amaghị na ọkọwa okwu, n'oge ụfọdụ mmemme ahụ nwere ike ịtụ aro ka iziga okwu ndị a na Microsoft maka ntụle. O kwere omume na ọ bụ ekele maka mbọ gị ka akwụkwọ ọkọwa okwu nke onye na-ede ederede ga-abawanye ụba.

N’eziokwu, nke ahụ bụ ihe nzuzo niile gbasara otu esi ewepụ nsogbu dị n’ime Okwu. Ugbu a ị matakwu ihe banyere sistemụ igwe mmadụ ọfụma yana ịmara otu ị ga-esi tụgharịa okwu ya. Dee ihe ziri ezi ma zere mmejọ, ihe ịga nke ọma n'ọrụ gị na ọzụzụ gị.

Pin
Send
Share
Send