Gra na-ewulite Debian 8 na Versiondị 9

Pin
Send
Share
Send

Edemede a ga - enwe ndu nke ị nwere ike iji kwalite Debian 8 na ụdị 9. A ga-ekewa ya n’ọtụtụ isi okwu ndị a ga-arụ n’usoro. Ọzọkwa, maka ịdị mma gị, a ga-ewetara gị iwu ndị bụ isi maka ịme ihe niile akọwara. Kpachara anya.

Ntuziaka Debian OS

A bịa n’ihe na-emelite sistemụ, ịkpachara anya agaghị akpachapụ anya. N'ihi eziokwu ahụ bụ na n'oge ọrụ a, enwere ike ihichapụ faịlụ dị mkpa na disk, ịkwesịrị ịma banyere omume gị. N'ọnọdụ kachasị mma, onye ọrụ na-enweghị uche nke na-agbagha ike ya kwesịrị ịtụle uru na ọghọm, n'ọnọdụ dị oke njọ - ọ dị mkpa ịgbaso ndụmọdụ niile edepụtara n'okpuru.

Kwụpụ 1: ịkpachara anya

Tupu ịmalite, ịkwesịrị ịkpachara anya mgbe ị na-akwado faịlụ niile dị mkpa na ebe data dị mkpa, ma ọ bụrụ na ị na-eji ya, n'ihi na ọ bụrụ na ị daa, ị gaghị enwe ike iweghachi ha.

Ihe kpatara mkpachapụ a bụ na Debian9 na-eji usoro nchekwa data dị iche iche. MySQL, nke etinyere na Debian 8 OS, ee, adabaghị na nchekwa data MariaDB na Debian 9, yabụ ọ bụrụ na mmelite ahụ kụrụ, faịlụ niile ga-efu.

Nzọụkwụ mbụ bụ ịchọpụta ụdị nke OS ị na - eji ugbu a. Anyị nwere ntuziaka zuru ezu na saịtị ahụ.

Ọzọ: Otu esi achọpụta ụdị nkesa Linux

Nzọụkwụ 2: pkwadebe maka nkwalite ahụ

Ka ihe ọ bụla wee bụrụ nke ọma, ịkwesịrị ijide n’aka na ị ga - enweta mmelite kachasị ọhụrụ maka sistemụ arụmọrụ gị. Can nwere ike ịme nke a site n'ime iwu atọ ndị a.

nwatakiri nwere ike inweta
nweta sudo nke oma
nweta sudo-enweta ihe ndozi nkwalite

Ọ bụrụ na ọ dị na kọmputa gị nwere ngwanrọ nke ọzọ nke etinyeghị na nke ọ bụla ma ọ bụ tinye ya na sistemụ site na ihe ndị ọzọ, nke a na-ebelata ohere nke mmezu enweghị mmezi nke usoro mmelite. Enwere ike iji iwu a niile tinye ya na kọmputa:

choro ikike '~ o'

Shouldkwesịrị iwepu ha niile, mgbe ahụ, n'iji iwu dị n'okpuru, lelee ma arụnyere ngwugwu niile ọfụma ma ọ bụrụ na enwere nsogbu dị na sistemụ:

dpkg -C

Ọ bụrụ na mgbe emezuru iwu ahụ "Ọnụ" egosighi ihe ọ bụla, mgbe ahụ enweghị njehie dị oke mkpa na ngwugwu awụnyere. N'ihe banyere na achọpụtara nsogbu na sistemụ ahụ, a ga-ewepụ ya, wee malitegharịa kọmpụta jiri iwu ahụ:

reboot

Kwụpụ 3: Mbido

Akwụkwọ ntuziaka a ga-akọwa nrụzigharị akwụkwọ ntuziaka nke sistemụ ahụ, nke pụtara na ị ga-eji aka gị dochie ngwugwu data niile dị. Can nwere ike ime nke a site na imepe faịlụ a:

sudo vi /etc/apt/sources.list

Mara: na nke a, a ga-eji ike iji mepee faịlị, nke bụ ihe ederede ederede etinyere n’ime nkesa Linux niile na ndabara. O nweghi ihe ngosi eserese, ya mere o ga esiri onye isi ocha ike idezie faịlị. You nwere ike iji editọ ọzọ, dịka ọmụmaatụ, GEdit. Iji mee nke a, ịkwesịrị iji “gedit” dochie iwu “vi”.

Na faịlụ emepe, ị ga-agbanwe okwu niile "Jessie" (codename Debian8) na "Ire (codename Debian9). N'ihi ya, o kwesiri ịdị ka nke a:

vi /etc/apt/sources.list
deb //httpredir.debian.org/debian gbasaa isi ihe
deb //security.debian.org/ gbatia / mmelite isi

Mara: enwere ike ịhazi usoro edezi ya nke ọma site na iji obere SED dị mfe ma mezuo iwu dị n'okpuru.

sed -i 's / jessie / gbatịa / g' /etc/apt/sources.list

Ka emechara mgbacha niile ahụ, were nwayọ bido melite ebe a kọwara ego ahụ "Ọnụ" iwu:

nwelite ọfụma

Ihe atụ:

Kwụpụ 4: nwụnye

Iji wụnye OS ọhụrụ ahụ nke ọma, ịkwesịrị ijide n'aka na ị nwere ohere zuru ezu na draịvụ ike gị. Gbaa iwu a na mbido:

apt -o APT :: Nweta :: Trivial-Only = ezi nkwalite

Ihe atụ:

Ọzọ, ịkwesịrị ịlele folda mgbọrọgwụ. Iji mee nke a, ịnwere ike iji iwu a:

df -H

NDMỌD:: iji mee ngwa ngwa mata ndekọ ntọala nke sistemụ arụpụta site na listi na-egosi, payaa ntị na kọlụm “N'elu ugwu” (1). Chọta eriri nke nwere akara n’ime ya “/” (2) - nke a bụ mgbọrọgwụ nke usoro. Ọ ga-adịgide naanị ile anya ntakịrị aka ekpe nke akara ahụ na kọlụm 'Eme' (3), ebe egosiputara ohere fọdụụrụ efu ọzọ.

Ma naanị mgbe nkwadebe ndị a niile ị nwere ike ịmalite imelite faịlụ niile. Can nwere ike ịme nke a site na ịme iwu ndị a n'otu aka:

kwalite ọfụma
nweta nkwalite ọ bụla

Mgbe ichere ogologo oge, usoro ahụ ga-akwụsị ma ị nwere ike ịmalitegharị iwu ahụ nke ọma na iwu a maara nke ọma:

reboot

Kwụpụ 5: Nyochaa

Ugbu a ka emelitere sistemụ arụmọrụ gị nke ọma na ụdị ọhụụ, n'agbanyeghị nke a, enwere ihe ole na ole ị ga-elele iji dị jụụ:

  1. Kdị kernel na-eji iwu a:

    amaghi ama-akwukwo

    Ihe atụ:

  2. Usingkpụrụ iji nkesa nyere iwu:

    lsb_rapu -a

    Ihe atụ:

  3. Ọnụnọ nke ngwugwu ochie gafere site na iji iwu a:

    choro ikike '~ o'

Ọ bụrụ na kernel na ụdị nkesa ya kwekọrọ na Debian 9, na achọpụtaghị nchịkọta ọ bụla, nke a pụtara na mmelite sistemụ ahụ nwere ihe ịga nke ọma.

Mmechi

Zụlite Debian 8 gaa na 9 bụ mkpebi dị oke mkpa, mana mmejuputa ya nke ọma na-adabere naanị na ịgbaso ntuziaka niile dị n'elu. Na njedebe, ọ ga-amasị m ịdọrọ uche gaa n'eziokwu ahụ bụ na usoro mmelite ahụ dị ogologo, n'ihi eziokwu na a ga-ebudata ọtụtụ faịlụ site na netwọkụ, mana enweghị ike ịkwụsị usoro a, ma ọ bụghị na mweghachi nke sistemụ nrụọrụ agaghị enwe ike.

Pin
Send
Share
Send